40 GÜNDE ARAPÇA ÖĞRENDİLER
Hasan Baba Vakfı ile Hamzalı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin, Balıkesir Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu sene 4.cüsünü düzenlediği 40 Günde Arapça Anlama ve Konuşma Melekesi kazandıran Dil Kursu, Balıkesir Esma Hatun Kız Kur’an Kursu bünyesinde başarı ile tamamlandı. Yapılan mezuniyet töreninde kursiyerlere sertifikaları verildi.
Kursa, İlahiyat Fakültelerinde hazırlık okumuş öğrenciler kabul edildi.
19 Temmuz – 29 Ağustos arası devam eden kursun seviye tespit imtihanı 27 Ağustos Perşembe günü saat 10:00- 14:00 arası Balıkesir Esma Hatun Kız Kur’an Kursu konferans salonunda, bitirme ve ödül merasimi ise aynı gün saat 18:00- 20:00 arası, Güney Marmara Ajansın Salonunda yapıldı.
Kursa katılan 34 Öğrenciye, Balıkesirde yaşayan muhtelif ülkelerden oluşan Arap misafirleri Kurs’a davet ederek pratik yaptırıldı. Uygulama, kızlarımıza Arap misafirlerle konuşup anlaşabilme heyecan ve zevkini birlikte yaşattı.
Kamp esnasında Din Eğitimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz Bey ve Sosyal Doku Vakfı’ndan Nureddin Yıldız Hoca öğrencilerimizi ziyaret ederek Onlarla Arapça sohbet yaptı.
Kursa katılan 34 kız öğrencinin tamamı İlahiyat ve İslami İlimler Fakültelerinde hazırlık okumuş öğrencilerdi. Bu 34 öğrencinin tamamı Kursu başarı ile tamamlayarak “Başarı Belgesi ” almaya hak kazandı.
Törene, kursiyer öğrenciler dışında il ve bazı ilçe belediye başkanları ile il ve ilçe müftüleri, Hasan Baba Vakfı Yöneticileri, Marmara İlahiyat Öğretim üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim Kaçar, FSM Vakıf Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yard.Doç.Dr.Ahmet Efe, Balıkesir İlahiyat Öğretim Görevlisi Mansur Teyfur, Proje Uzman ve Yönetmeni Ahmet Ziya İbrahimoğlu, Balıkesir İlahiyat Öğretim görevlisi Hesham Motowa, Balıkesir Halk Eğitim Müdürü adına Uğur Irmak ve Kurs Hocaları katıldı.
Daha sonra söz alan akademisyenler 40 gün gibi kısa bir zamanda Arapça Anlama ve Konuşma Melekesi kazanan öğrencileri hayretle izlediklerini ifade edip takdirlerini beyan ettiler.
Proje uzmanı ve yönetmeni Ahmet Ziya İbrahimoğlu, 40 günde Arapça öğrenme başarısının sırlarını şöyle açıkladı
Arapça ve Türkçe’de müşterek kullanılan 6300 kelimeden istifade ile Arapça öğrenmeyi kolaylaştıran ve sevdiren bir metodun uygulandığı kursta, talebelere disiplin ve yoğun programların hakim olduğu bir süreç yaşatıldı.
İlk günden itibaren Türkçe konuşulmayan Arapça Dil Kursu’nda, güne sabah 05:00’da başlanıyor. Sabah namazından sonra yatılmıyor; bunu yerine öğle namazından sonra uyuma fırsatı veriliyor. Günlük program yatsı namazının kılınması ile bitiyor; saat 23:00’da bütün öğrenciler yatmış oluyorlar. Gün boyunca sehven de olsa, konuşulan her Türkçe kelime için 1 TL ceza kesiliyor.
Öğrenciler bu kursta birçok şeyin ilkini yaşadılar. Dil öğrenmenin zor olmadığını, bilakis kolaylığını görüp yaşama fırsatı buldular. Zor ve ürkütücü buldukları Arapçayı sevdiler; konuşma zevkini tattılar. Verimli ve başarılı bir gün geçirme alışkanlığı ve keyfiyetini yaşama imkanını tanıdılar. Düzenli ve disiplinli bir hayatın, olmazlarını nasıl oldurduğunu gördüler. Dünyada ve Türkiye’de ilk defa, 40 gün gibi kısa bir sürede, en zor diller arasında gösterilen, Arapçayı konuşma ve anlamayı başardılar. Fedakarlık, dayanışma ve kaynaşma ruhunu, zevkini tanıyıp yaşadılar.
Dil öğrenmenin doğru ve doğal usulünün, önce anlamak ve konuşmakla başlaması, sonra okumak ve yazmakla devam etmesi ve ondan sonra da gramer öğrenmekle geliştirilmesi gerektiğini kavramış oldular. Dört senedir tekrarlanan Arapça Dil Kursu’na katılan öğrencilerden herhangi bir ücret almıyoruz. Ayrıca ücretsiz Konaklama ve Yemek imkanı da veriyoruz. Sadece kural ihlali yapanların ödeyeceği ceza teminatı olarak her öğrencinin 500 TL teminat yatırmasını şart koştuk. Yatırılan bu teminat, kural ihlali yapmayanlara, kurs bitiminde aynen veya ceza miktarı kesilerek iade ettik.
Öğrencileri gün boyunca değişik aktivitelerle meşgul ettik. Doğal hayatın akışı esnasında yaşanan her şey, derslerin konuları arasına girdi. Ne istediğini Arapça ifade edemeyene istediğini vermedik. Mahrum kalmamak için isteklerini Arapça ifade etmeyi öğrenmek zorunda kaldılar. Tiyatro oyunları ile birçok konu, canlandırılıp işlenerek zevkli hale getirdik. Yarışma, çizgi filim seyretme, Arapça haber dinleme, günlük aktivitelerden sadece bazıları…
Günlük hayatın seyri esnasında, Arapça ifade etmeyi bilmediğimiz her şeyi size öğretecek rehberlerimiz var ve bunlar arasında Türk olmayan, Arap asıllı Hanımlar da bulunuyor dedi.
A) Kurs Hocaları:
1. Ayşe İbrahimoğlu Güner
Program Hocası
2. Selma İbrahimoğlu Taşgetiren
Program Hocası
3. Betül Paköz
Program Hocası
4. Elif Çetinkaya
Program idari sorumlusu
5. Merve Dabanlı
Rehber Hoca
6. Hatice Kübra İskender
Yard. Hoca
7. Selen Çepni
Yard. Hoca
8. Aişe Torgut
Yard. Hoca
9. Semiha Demir
Yard.Hoca
10. Hatice Ak
Yard. Hoca
11. Meryem Kurt
yard. Hoca
12. Hacer Akyüz
Yard. Hoca
13. Neslihan Gür
Yard. Hoca
14. Aişe Nida Yılmaz
Yard. Hoca
B) Dereceye Giren Öğrenciler:
1.Fatma Zehra Tuş
2.Halenur Biliz
3.Rumeysa Akpunar
4.-Merve Yurduseven
5.Büşra Okutan
C) Seviye Tesbit İmtihan Komisyonu:
1-Prof. Dr.Halil İbrahim Kaçar
Marmara İlahiyat Fak. Öğr. Üyesi
2-Yard.Doç.Dr.Ahmet Efe
FSM İslami İlimler Öğretim Üyesi
3-Mansur Teyfur
Balıkesir İlahiyat Öğretim Görev.
4-A.Ziya İbrahimoğlu
Proje Uzman ve Yönetmeni
S.A. Tekrar boyle bir kamp düşünülüyor mu Ücretli mi
Sitede bugün yayınlamış olduğumuz duyuru okursanız istediğiniz bilgiyi öğrenmiş olursunuz..